Преди 10 години, през 2012 г., в София стартира инициативата 

...
Преди 10 години, през 2012 г., в София стартира инициативата 
Коментари Харесай

Осем години „Градско градинарство“ в „Дружба“

Преди 10 години, през 2012 година, в София започва инициативата  „ Градско градинарство “. В него, съдружие от хора интензивно се занимават с развъждане на зеленчуци в градски условия.
Първата градина е основана в кв. „ Надежда “, а по-късно се повява сходна и в „ Дружба “, описа в ефира на Радио София Никола Бончев от самодейността „ Градско градинарство “.
„ В „ Дружба “ оперираме към този момент осми сезон. Зеленчуците се отглеждат на самостоятелен терен, който е разграничен на имоти, съгласно опциите на хората “, описа Бончев.
По думите му, въздухът в София не оказва въздействие върху продукцията.
„ Това, което се отгледа може напълно умерено да се употребява. Листните растения би трябвало доста хубаво да се измиват. По-голямата част от продукцията се употребява единствено и само от тези, които я създават. Това, което остане се подарява на „ Храна, не война “ – организация, която се занимава с изхранване на бедните в София “.
Теренът, на който е ситуирана градската градина в „ Дружба “ е 6 декара, само че от дълго време е напълнен. На него работят към 100 души и има над 50 градини, описа Никола Бончев.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР